Manifesto för framtiden

25/4 -2011

Flaggan i topp– ett hundratal kom till  manifestation mot Kärnkraft ute vid Simpevarpsbyn och OKG som väl är historiskt många samlade på denna plats.  Med fantastiskt vacker musik av Anders Linder och Pontus Trio samt Nanna från Stockholm var det varvade energisamtal. Gästande talare var bla Maj Wechselmann   http://sv.wikipedia.org/wiki/Maj_Wechselmann samt  vårt gröna kommunalråd från Karlskrona Sofia Botorp.  Angeläget och en viktig markering att visa att det finnas politisk vilja lokalt/ regionalt att fasa ut kärnkraften till förmån förnyelsebart.

Media rapporterade från dagen: http://www.nyheterna.net/index.php/nyheter/oskarshamn/nej_tack_till_kaernkraft 

och i Barometern : http://www.barometern.se/nyheter/oskarshamn/manifestation-mot-karnkraft-i-karnkraftsbyn(2740594).gm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bot-nyheter+%28BOT+Nyheter%29

Det hela var en förövning till dagens 26/4 : Kvällens manifestation mot kärnkraften på Sergels torg, som hölls till minne av 25-årsdagen av katastrofen i Tjernobyl. Tusentals människor hade mött upp, vilket är imponerande med tanke på att den nästan helt var organiserad via Facebook. Stort tack till Eduardo Hornos, som tagit initiativet på Facebook och hållit i trådarna under en dryg månad. Greenpeace ska också ha ett stort tack för sin del i arrangemanget. http://connywahlstrom.wordpress.com/2011/04/26/sol-vind-och-vatten/

Nu laddar jag för morgondagens övningar = Vattenfalls årsmöte, ska bli intressant med tanke på allt från bonusar till energiomställningar och ägardirektiv. http://www.vattenfall.se/sv/index.htm

Själv satt jag andan i halsen när fetrubrikerna om Gustav Fridolins utspel i Dagens Industri dök upp på skärmen : http://www.dn.se/nyheter/politik/fridolin-vill-skrota-mp-hjartefraga#article-readers.

Jag är verkligen inte bekväm med det här sättet att (pre-) Språkrör går ut och ”dödar” partiideologiska frågor, dessutom med nyligen fattade kongressbeslut i ryggen. Strävan att bli bredare och stort parti kan inte  vara överordnat att faktiskt vara ett grönt parti med både visioner och ambitioner att ställa om samhällsbyggandet så det funkar både för människa och miljö över tid.  Fridolin behöver peppas eller fundera på vad som är viktigt bredare o gråare ? eller grönare och frodigare ?

Minimera arbetstiden- maximera livskvalite må vara provocerande men faktiskt nödvändigt i en tid då överkonsumtionens skugga snärjer oss och vår miljö. Att kunna se det sociala mervärdet i att ha tid för varandra och föreningsliv samtidigt som vi delar på jobben och ger unga människor möjligheten att komma till yrkeslivet utan att vi proppar igen med höjda pensionsåldrar och galopperande övertider som bär en allt mer slimmad ”organisation”.

Var är analysen och reflektionen?- där allt fler säger det är inte högre lön det är mer fritid som värderas högre= livsutrymmet!

Mer om detta:

 http://villevesslan.blogspot.com/2011/04/sex-timmar-vore-val-bra.html

http://kortarearbetstid.nu/profiles/blogs/kortare-arbetstid-ger-oftare


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s