Som ett smycke

Efva Attling hade flera olika karriärer innan hon gjorde succé med sitt silversmide. Omsättningen i hennes smyckesimperium närmar sig i dag 100 miljoner kronor.  Det blir än mer imponerande om man vet att bara 85 kvinnor i Sverige driver egna företag som omsätter mer än 25 miljoner per år.

Eller – egentligen är det 286 kvinnliga företagare som har en omsättning i den storleken, enligt forskaren Monica Renstig. Men i hennes studier av kvinnligt företagande har hon varit intresserad av att se hur många företag som startats av kvinnor efter en egen idé. Om man då plockar bort ärvda företag, livsmedelsbutiker, bensinstationer och liknande landar siffran på 85 kvinnor i Sverige.

http://www.youtube.com/watch?v=kNE2_V62fQ4&feature=related

Efva Attling imponerar på flera plan, att via musiken göra livsval ( lämnade Nicklas Strömstedt)  som blev första  kändis ”öppet” homusexuella gifta par när de båda Efvorna (Attling & Dahlgren) slog till och gifte sig.  Att hon därefter la musiken på hyllan för silversmidet som nu blivit just det ett företag med 100miljoner som sysselsätter 39 personer det är riktigt riktigt stort. Särskilt kul är det efterson Efva redan som 11åring skapade smycken.. Det som själ och hjärta är fullt av har en tendens att blomma ut förr eller senare.

Det klingar mycket 80-tal när jag tänker på Attling och musiken, Ratata, Eldkvarn, Raj Montana Band, Annelie Ryden  osv många konserer blev det..

http://www.youtube.com/watch?v=5wP5tL9lal8&feature=related

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12954099.ab

Konstaterar också att Håkan Juholt – talat klarspråk- ingen utbygd kärnkraft , man tackar vi är många som väntat på  besked! http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=hakan_juholt_ger_manadsrapport&videoid=1620128

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s