Våren våldet och kylan

Våren kom med värme och lövsprickning bara för att göra en tvärnit med ny kyla och nattfrost till helgen.

Vi beslutade snabbt att fira valborg med kokspisen som brasa och avnjöt en god middag i hemmets vrå- istället för att frysa häcken av sig ute vid mer publika brasor. Man blir lätt hemmamån när man är ute och reser så mycket som det blivit nu ett tag.

Valborgfirande drar förvisso med sig ett skov av fylla, bråk och elände även om merparten förflyter väl. Kylan har det positiva med sig att just under festhelger dämpa ner de negativa effekterna en smula- folk drar hem istället för att frysa utomhus helt enkelt.

Vi gröna fick alla en chock när meddelandet om att Anders Wallner blivit överfallen och knivrånad uppe i Stockholm. Som alltid blir det så mycket mer när det är någon man känner som drabbas av det menigslösa våldet.  Allt för en mobil och några hundralappar … http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12959254.ab  Naturligtvis sänder vi varma tankar och hopp om snabbt tillfrisknande. Hos förövarna förväntar man sig någon form av reflektion och hopp om insikt att det är en mycket destruktiv väg de är inne på oavsett drivkraft (droger, häleri eller bara pengar ?).

På en internationellt uppmärksammad nivå meddelades ett helt annat dåd  på en man som gäckat en hel värld: Bin Ladin – är världen en galning mindre nu ? Varför växer man upp med sånt hat emot sin omvärld och medmänniskor ? Misstankar om det gigantiska huset utanför Islamabad har funnits i ett år. I går tog sig en specialstyrka in med helikoptrar. De hittade och dödade bin Ladin – som använde en kvinna som mänsklig sköld. Dessa terrorspöken som bara skapar såväl illegala som offentliga beväpningar och våld- som ett knivrån fast i stor skala. Det gäller att fokusera på de goda krafterna i livet och världen. Merparten av alla människor vill och gör väl det är lätt att glömma bort det i alla blodiga tidningsrubriker… http://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/article12961489.ab

Denna kylslagna majmåndag ska nu ägnas åt invigning av nya sjukhusbyggnaden i Västervik, protokollsjusteringar för att avrundas med en helkväll i fullmäktigesalen i Västervik. Konstaterar att deklarationen även i år gick som en dans med ett par enkla klick på mobiltelefonen- återbäringen skall återinvesteras i husrenoveringsprojekten. Det funkar att leva på  15 500 kr i månaden men det är tajt när det inträffar behov utöver det vanliga som tandläkare, bilrenoveringar etc. Stora livsstilsvalet är att välja bort semesterresor och lyxkonsumtion. Livet är så mycket mer än prylar eller hur ?

Mycket nöje med dagen och lev väl för den enda människa man kan förändra är sig själv!

Annonser

One thought on “Våren våldet och kylan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s