Grönare och frodigare

Man har nu hunnit landa lite efter en fantastiskt period på temat Grönt! Kongressen med med alltid lika inspirerande och dynamiska samtal, möten, seminarier och kongressbeslut. Vi har fått ett  nytt radarpar som kommer sätta fler gröna avtryck i Svensk politik framöver.

Jag är otroligt stolt och tacksam för det stora kongresstödet för fortsatt uppdrag i partistyrelsen och all feedback på mitt kandidattal.

-Som går att lyssna ca 17 in i sändning: http://svtplay.se/v/2431817/svt_forum/mp_s_kongress__presentation_av_kandidater? sb,k108205,3,f,-1

Miljöpartiet har sin tid här och framöver, det är stort och förpliktigar i samhällsbyggandet. Vår frodighet och konstruktiva utveckling av politiken kommer att följas av många. Just att samla kraften hos fler med nyavaknade eller väletablerade insikter om politikens betydelse för miljöfrågor kommer att vara vår stora utmaning.  Att radikalisera och splittra tror jag inte är vare sig önskvärt eller konstruktivt men däremot att hela tiden söka de småstegen framåt med visioner i fokus för en hållbar värld med globala hänsyn och solidariteter.

Min vecka efter kongressen startade med 3dagars  styrelseseminarie för Kalmar läns trafik AB. Kollektivtrafiken är en nyckel för klimatsmarta transporter och ambitionen för fortsatta höga ambitioner fanns även i nya styrelsen.  Innebörden att vara fossilbränslefri till 2020 och att aktivt delta för nya biogasfordon är mycket spännande. Innför nya trafiklagen och bildandet av trafikstyrelse under landstinget till 2012 görs en skatteväxling med historiska 100miljoner i ambitionshöjningar i trafikering.

Med ”styva tidtabeller” (fasta halv/ heltimmestider) och linjetrafik i stråk har vi anpassat resandet till våra resenärer/ pendlare.

Redan idag ser vi en ökande reseandetrend:  ca 6 miljoner reser varje år i lä net ambitionen är att öka till 8.7 miljoner till 2020!

Läs mer: http://klt.se/

Tyskland har nu tagit beslut att avveckla sina 17 reaktorer – som en eftergift av tidigare löfte efter Japan/ Fukushima katastrofen. Noteras att man liksom Svenska alliansregeringen bröt avvecklingsplanerna och öppnade för kärnkraften. Snacka om att det behövs stabilitet i att utveckla avvecklingen kring dessa vådliga reaktorer och kedja av miljöstörande verksamhet från gruva, drift till slutförvar.

Läs mer: http://www.dn.se/ekonomi/tysk-karnkraft-avvecklad-till-2022

MIljöpartiet står redo för ett Svenskt avvecklingsbeslut – frågan är väckt  genom motion i riksdagenoch kommer debatteras i juni månad.

Läs mer : http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=239905

Hela helgen har jag återtagit min trädgård med allt från renasande av sådder till pyssel i bikuporna ( avläggare med nykläckta tanter) och omförflyttningar av kycklingar och hönsmammor- det gäller att ”kattsäkra” för de små liven. I nässelsnåren upptäcktes en ny gömma med närmare 20 ägg. Humlor , grodor och andra spännande småkryp uppenbarade sig lite här och var.  Det är underbar blomning och betydligt grönare denna vår man tar in och njuter hänfört över växtkraften.

Nu har det blivit värmebölja igen och vi har samlats på Strand i Borgholm för landstingsfullmäktige- det är bokslut för 201o.

Politik är både engagerande och stimulerande- ibland frustrerande som i relationer med diktaturer. Vi var en delegation om 6 st Svenskar som alla fick avslag på visum till Belarus utan någon direkt ”motivering” även de  4 som aldrig satt sin fot i landet tidigare och vars ingång är fastighetsförvaltning. Godtyckligt och begränsande kan man tycka. Regimernas och diktatorers tid har passerat ”bäst före datum” sedan länge..  Läs mer från Belarus på : http://charter97.org/en/news/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s