Landstingspolitik

Sitter i Borgholm på landstingsfullmäktige– ute är det värsta värmeböljan med strålande sol.

Maraton med en extremt seg förmiddag som på temat bokslut 2010 / verksamhetsberättelse- mellan kl.09 – 13.30 höll debatten mer av ” allmänpolitisk karaktär”  än fråga om antagande och ansvarsfrihet.

Miljöarbetet med strategi och måluppföljelse kan diskuteras men fokus är målen som  nu rasslar in – 4 av 10 mål uppfyllda år ett!

Lite retoriska övningar blev det på temat Hälsoval kontra vårdföretag och utväxlingen av skattemedel bla via de 5 största vårdföretagen och de 4 riskkapitalsbolagen som mjölkar in ”vårdpeng”. Vår metod att skynda långsamt och ta lärdom av avarterna i Stockholm är värt att reflektera över och det politiska valet om skattepengar.  Att marklnaden inte vill etablera sig överallt men enligt borgarna ska  man ”tvinga in flera valmöjligheter” – vi noterade en fråga på temat och de orter där det ”bara” finns privata ska vi ”tvinga på offentliga hälsoval på de orterna ?

Christer ”Centersveket” fick aktivt upprepat ”skamligt tix” i sina inlägg- som ett försök att försöka ta skattepoäng från landstingsstyrelsen, det blev ett antal förmycket för att fungera som ”punschline”.

KLT – Kalmar läns trafik och kopplade skatteuttag för kollektivsatsningar gav en het vendetta. Där centern och borgarna körde gnälldike och fegar satsningar. Kd- Brunegård avslöjade att hon ville se skattehöjningar i flera steg och varför inte till valåret 2014.

Pinsam liten medvetenhet har församlingen om KLTs affärs och strategiplan 2009-13.

Uppdatera dig på länken : http://klt.se/upload/Om%20KLT/BroschyrerOchTrycksaker/Aff%c3%a4rsplan_2009_A5_v4slut.pdf

Där finns bland annat :

Många fler människor ska  uppleva kollektivtrafiken som värdeskapande,

genom att den:    –underlättar livet i vardagen , -ökar tillgängligheten till utbildning och arbetsmarknad, –bidrar till en bättre miljö och bättre hälsa

Kort sagt kan vi konstatera Miljöpartiet och den röd-grönamajoriteten vill och gör politik vi satsar och väljer att prioritera fortsatt utveckling av kollektivtrafiken i Kalmar län.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s