Cohen och behagliga trädgårdsbestyr

Sen natt och jag har just avnjutit en Leonard Cohen dokumentär. Vilken artist vilka texter helt underbar. Jag har flera musikaliska ”nära livet” relationer till Cohen. Den mer traumatiska omfattar en lång likvaka, tillika att skura bort kvarlevorna av min far en varm juninatt 2002- med tända ljus och en konstant repeat på cd-spelaren fram till morgonens fågelsång då jag något utmattad både fysiskt och känslomässigt somnade in.

Kärlek och att ” bryt ihop och  gå vidare” är väl det som personifierar Cohen låtarna , Lundell gjorde en fin svensk text på  ” Nå -kom du någonsin iväg” ( Cohens  ”Famous blue raincoat”)

Lundell har gjort en hel del vackert, http://www.youtube.com/watch?v=kOoNCui-AC8&feature=related den här är också fin… och så en favvo från förr ”Bente”

En bra mix av Cohen låtar finns på : http://www.youtube.com/watch?v=LZXRWJ1s68Y&feature=related

Musik är onekligen en lisa för kropp och själ och kan på ett kick försätta en i känslomässiga retrotillstånd från förr.

Har tagit tag i eftersatt underhåll här hemma, två valår på rad är förödande = husbestyr…

Startat målartvätt för att göra alla vita detaljer på foderbrädor och verandan, visade sig bli merarbete då lite murkna brädor uppenbarade sig både på räcken och trappan. Tredje dagen med projekt förbereda målning …

Bin är annars högaktuellt har haft nöjet att märka på 3 nya tanter (drottningar) som lägger ägg o gör avläggarna till  starka honungsproducenter. Årets färg är förövrigt vit. Basen i min bigård är fjoölårets blå dam som imponerar. !½ låda är redan full med honung!

Här om kvällen fick jag en traumaupplevelse hemma hos Wannebys- har aldrig mött så pass agresiva bin ever!!! Fick panik när de anföll o hittade in under huvan, ett gäng bett i nacke och hals blev det… Ny tant är domen- man ska inte ha så lynniga bin hemma i trädgården. Möjligen kan 13 drottningceller bidragit till samhällets extremt dåliga humör…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s