Vitalt förändringsarbete

Det är lördag den 27/8 2011, idag meddelar Maria Wetterstrand att hon lämnar riksdagen till förmån ett eget liv som fristående mljöskribent / debattör. Se : http://ekuriren.se/nyheter/1.1164438-maria-wetterstrand-lamnar-riksdagen

– Jag kommer att bli en fristående politisk debattör och tror att jag kan göra minst lika mycket nytta i svensk politisk debatt på det sättet, som om jag skulle sitta kvar i riksdagen. Jag har funderat på det här sedan jag slutade och kände inte för att kasta mig in i något tungt chefsuppdrag eller någon ordföranderoll just nu ”- säger Wetterstrand i artikel idagens Eskilstuna kuriren.

För oss i partiet är det inte konstigt, det är ett sundhetstecken att inte permanenta politiska uppdrag kopplat till person.  Maria kommer synas och höras i olika sammanhang på temat klimat och miljö även framgent och det känns bra även i den mer fria roll som hon antar utanför riksdagsbänken.

Så Waltersson, konstaterar med ett leende att  en del bloggar andra har DNdebatt som live journal olika falla ödets lotter. Mikaela har haft en lugn sommar och reflekterat över sin roll i Miljöpartiet efter kongressen och fattat beslutet att lämna sitt uppdrag som ekonomisk talesperson/ riksdagen inför  hösten, inte oväntat så här internt.   Se : http://www.dn.se/debatt/miljopartiet-maste-vara-berett-bilda-regering-med-m

Mikaela kommer nog att bli ihågkommen som rörkandidaten med den ”offentlig påbönslistan” den internt så berycktade 20-listan, det kostar på att föregå öppna fria val och säger kanske en del om den mänskliga faktorn av med / motkrafter och dess konsekvenser. http://www.dn.se/Pages/Article.aspx?id=632633__Article  Dock skall det inte frånta Waltersson många långa slitsama förhandlingar kring budget och ekonomi,  rödgrönt mm för partiet, med både ena och andra sidan. Politik är att vilja  både att ge och ta men får aldrig bli ett självändamål det är min personliga uppfattning som jag försöker leva efter.

Dagens debattinspel om MP´s allieringar är dock lite som att slå in redan  öppna dörrar- dels har vi efter rödgröna resan, men full respekt gått in i en självständigfas där den gröna ryggraden och politiken är i fokus oavsett vilka regeringsmajoriteter( eller minoriteter) som råder. Dels har våra nya Språkrör med all önskvärd tydligjhet markerat att vi är en kraft att räkna med. Se: http://www.dn.se/debatt/detta-ar-vi-beredda-att-samtala-med-regeringen-om  Waltersson kommer / har säkert en ”step stone” in i en ny spännande karriär och försörjning och det är bara att önska lycka till i nya roller framöver.

Med detta lämna två profiler med olika ingångar/ plattformar och förankring i partiet och än en gång kan vi konstatera att det är ganska oromantiskt att vara politiker, i alla fall i MP. Jag gillar det, man är inte vald på livstid och det är sunt att ta del av samhället utanför de politiska rummen som ”vanlig medborgare” med allt vad det innebär.

På tal om så tillbringar flertalet av Västerviks kommunpartier helgen i Loftahammar med ca 30 00 besökande. Miljöpartiet är där under parollen ” Öppen för förslag”! Är så uppfulld av alla de samtal som  har varit allt från företagarpolitik, energi till lokaltrafiken och hälsovården. Ett stort och varmt tak till alla er som stannat upp och samtalat dessa dagar i Loftahammar!

Temat är valt med det pågående partiprogramsrevideringsarbetet och alla de rådslag/ rundabordssamtal som förs på  detta tema.  Se : http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=239388 Vi har just haft en vecka på temat regionalpolitik och går in i temat biologisk mångfald.

 En go hälsning skickades med från en man i 70-års åldern: Hälsa de där Språkrören ni har valt : Romson och Fridolin att de är jätte bra att de är på banan det behövs lite unga krafter i politiken – lycka till! Sånt värmer eller hur!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s