Kustvattenstatus

Vattentemat fortsätter idag är det storsamling på Lysningsbadet i Västervik tema ”kustvatten”. En återkommande vfaktor i föredragen är avloppshantering. Bland annat redovisas arbetet med båtlatrintömning. I Loftahammar har båtklubben lagt ner ett enormt arbete att utifrån relationen till Vivassen skapa en attitydförändring till att faktiskt tömma latrinen vid den nyinrättade stationen vid de båda marionorna.

Tragikomiskt att halvmiljonbåtar drar sig för att bygga om sina båttoaletter för att kunna slamtömma dito- kostnad ca 1500 kr…Humhum en billig penning för vårt gemensamma Östersjöhav kan man tycka. Båtklubben har därför  använt informationskampanj med tips på hur det går till  med bildrepotage från ” Praktiska båtägare”. Bra jobbat stort engagemang och som sagt förändringsarbete tar tid.

Läs mer : http://www.loftahammarsbatsallskap.se/index.php/miljoearbete

och http://www.praktisktbatagande.se/

Fler Länkar: Http://www.momentproject.eu/  och  http://www.kalmarsundskommissionen.se/

Framgångsfaktor i dessa arbeten är att så många intressenter är delaktiga:  föreningar, företag och lantbrukare och offentliga tjänstemän och politiker.   Dagens pedagogiska hitt är vår växt och miljöengagerade projektledare för ”Gamlebyviks projektet” som i ord bild och kortlek når fram med budskapet om strukturkalkning för att förebygga näringsläckage.

Läs mer : http://www.vastervik.se/templates/VVKommun_Page.aspx?id=12424

Denna dag är en del på Klimatresan som fortsätter torsdag – fredag, Kalmar län med sina 12 kommuner jobbar på bra med temat klimat och miljö. Ambitionen är att bli fossilbränslefri 2030- vi är på gång!

http://www.regionforbund.se/nooil

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s