November

Minns i november brukar det ju heta i visan..

Reflekterar över tingens ordning ; Grekland som kämpar med sin bankrutta ekonomi http://www.dn.se/ekonomi/bankman-kan-bli-premiarminister och alla de extremväder som skapar samhällskaos i bla Thailand och Italien. Flertalet av våra kommuner och landsting sitter dessutom med sina budgetar och försöker få inkomster och utgifter att gå ihop. Noterar att en relativt okände ekonomen Papademos var biträdande chef för ECB mellan 2002 och 2010. Innan dess var han chef för den grekiska centralbanken, där han övervakade landets inträde i eurozonen. Nu föreslås han bli Greklands nye president. Lite komiskt är det allt med ekonomerna, bankerna  och samhällets vendettor..

Min hemkommun Västervik är på deken rent ekonomiskt varför är lite otydligt då de sk ” besparande privatiseringarna” redan bokförts som kommande vinster trots att de lyser med sin frånvaro. ” Kreativ bokföring kanske”? Vårt moderata kommunalråd Harald Hjalmarsson får med sin allians svårt att hävda framgångsfaktor i rådande läge, budgeten har gått back under deras tid vid rodret  2008. 2009, 2010 och det aviseras för ytterligar ebb i kassan om ca 50 miljoner kronor…

Den annars så lojale något självgode  PRmegafonen tillika ledarskribenten på lokalbladet  Ola Mårtensson börjar tröttna på siffrorna : http://www.vt.se/opinion/ledare/?articleid=6145680. Insiktsfullt kan man tycka så här efter ett antal år av ekonomisk kräftgång.

Utmaningen nu oavsett parti är att vända trenden, det är ett tungt arbete men Harald med vänner måste nog räkna med lutbad- att som sist bara planka oppositionens 21 av 22 inspelade förslag duger inte om man är regeringsbärande parti nationellt och lokalt.

Västervik kan bättre och det borde vara en stabilare ekonomi inom de  kommunala verksamheterna, det blir lite som hela havet stormar med destruktiva akutasparkrav som bara skapar frustration och oro. Noterar att Almviksiddrottshall läggs i malpåse- ingen betalar nämligen hyra för denna efter skolnedläggningen. Skolhus står nyu tomma på landsbygden och ungar skjutsas hit och dit.

Efter helgens varghets- det visar sig vara åsiktsregistrering ”on line” där kopplingar till jägarkåren inte direkt imponerar på någon. Kryp ur hålorna och ta samtalen på ett öppet och moget sätt kring svensk rovdjurspolitik och biologisk mångfald! Miljöpartiet står upp och deltar gärna i dessa samtal och har full respekt för att man har olika åsikter i frågan . Vi kommer även att fördömma åsiktsregistrering, hot och vandalism mellan människor och grupper i samhället. Att som i fallet ”Ånge” sabbotera däck, kasta sten etc skapar bara förakt  och ger ingen grund för trovärdighet.

På en sluten facebookgrupp har framkommit närmast manisk hets i vargfrågan- konstaterar glädjande att jag inte hade några ”vänner” i detta forum men bekymmras av ”klimatet”. https://www.facebook.com/groups/Vargpolitik/ Positivt är att flera lämnat nätverket sedan det blev allmänt känt om dess existens och hårda debattklimat samt kopplingar till just identifiering och åsiktsregistrering av menigsmotståndare. Vi måste alla stå upp och värna såväl yttrandefrihet som föreningsfriheten men även ryta till när det tar former som skadar andra och trasar just yttrandefriheten i former av ”skrämsel propaganda”.

Läs mer om aktuell vargdebatt:

http://www.jaktojagare.se/jakten-pa-kynnavargen-installd

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.414040/kynnavargen-kan-fa-frist-i-helgen

http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/?news=21645

http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/djur-och-natur/rovdjur/vargjakten-2011/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s