100% …

Första snön kom idag den 5 december i så där lagom mängd (1½cm) vackert glittrande i solen…

Runt om i världen talas det om klimat och extremväder, vad har vi åstakommit som den moderna industraliserade människoart vi är och vad kan vi göra åt det- vill vi-vågar vi?!

Miljöpartiet både vågar och vill hör dagens P1 inslag:   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4840191

http://unfccc.int/meetings/durban_nov_2011/meeting/6245.php

http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/klimat/fns-klimatmoten/durban-2011

 100% förnyelsebart det är både nödvändigt och uppenbart möjligt!

Läs mer på : http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=192817

Självklart blir man frustrerad när man hör energibolag i Fossilgas och Kärnkraftsbranschen försöka legitimera sin egen existens med co2 -argument. Lika smart som att be en alkolist byta varumärke på spritflaskan snarare än att byta livsstil…

Jag var i Sopot/ Polen i veckan som gick på 6th Energy Forum : http://www.forum-ekonomiczne.pl/236  Panelen som jag deltog i presenterade olika energipomställningar på lokal och regional nivå. Det var ett stort nöje att presentera vårt regionala arbete med Fossilbränslefri region 2030 ”No Oil” : http://www.kalmar.regionforbund.se/sv/Verksamheter/Miljo/

Försöker summera flera intressanta och fövisso provocerande seminarier ur ett hållbarhets perspektiv, hela globala kärnkraftsindustrin fanns tex på plats… Alla gjorde någon form av Japansk avbön om att man nu höjt säkerheten osv… i nästa andetag var det presentationer på byggplaner…

Gladdes i alla fall åt ett gäng solmärkesflaggor som låg  och väntade hemma i brevlådan- ett kärt minne efter Eva Moberg vars minnesfond genererat nyasolflaggor för upplysning och motstånd mot kärnkraft och kärnvapen.  Skall nyttja dem flitigt och hedra Eva som jag hade nöjet att umgås med under ett och ett halvt år ungefär- i minnet ljust o varmt bevarat..

.Författarinnan Eva Moberg.

 

http://www.dn.se/nyheter/varlden/radioaktivt-vatten-rann-ut-i-havet

http://www.expressen.se/nyheter/1.2619724/radioaktivitet-i-luften-i-sverige

En sammanställning finns också på denna blogg: http://www.prinscarlphilip.se/empty_104.html

 

 

 

 

 

 

Annonser

4 thoughts on “100% …

 1. Självklart blir man frustrerad när man hör energibolag i Fossilgas och Kärnkraftsbranschen försöka legitimera sin egen existens med co2 -argument. Lika smart som att be en alkolist byta varumärke på spritflaskan snarare än att byta livsstil…

  Ja fy för den lede att de hemska bolagen faktiskt gör det som hela världen(!) tycker att de skall göra, d.v.s. drastiskt reducera koldioxidutsläppen. Verkligen hemskt…

  Ironi åsido… det du avslöjar här är att miljön är inte målet, utan bara ett argument. Här avslöjar du att det du siktar på är få folk att anamma den livsstil du tycker är bäst. Du använder miljön som argument för att tvinga in folk i livsstilen, inte använda livsstylen som ett – av många – möjliga verktyg för att rädda miljön.

  När då energibolagen förser oss med ett annat verktyg för att rädda miljön, då blir du sur och hackar på dem för det. Åsikten kommer i första hand… inte argumenten.

  Trro jag bokmärker detta som ett ”smoking gun” som exemplifierar att miljöpartister bryr sig mindre om miljön än att tvinga folk till den livsstil de har valt för oss andra.

 2. Hej Akko,

  Några frågor, varför nämner du inte kolkraftverk?
  Och varför skulle inte kärnkraftsbolagen få försvara sin existens med argument kring CO2 utsläpp?

  Eller hur ser du på möjligheten att istället för att exportera 25 miljoner ton skogsprodukter varje år till utlandet (till ett värde av ca: 100 Miljarder) så skulle vi kunna konvertera allt till biodiesel som täcker hela Sveriges bränslebehov för transporter samt ger oss 6-7 miljoner m^3 över som vi skulle kunna exportera? Allt till ett större värde än vad vi säljer virket för. Tekniken fanns för 10 år sedan…men den har ett stort aber, tyvärr.

 3. (Eftersom modereringskön inte verkar bli kollad för tillfället får svaret komma på den här identiteten istället)

  Självklart blir man frustrerad när man hör energibolag i Fossilgas och Kärnkraftsbranschen försöka legitimera sin egen existens med co2 -argument. Lika smart som att be en alkolist byta varumärke på spritflaskan snarare än att byta livsstil…

  Ja fy för den lede att de hemska bolagen faktiskt gör det som hela världen tycker att de skall göra, d.v.s. drastiskt reducera koldioxidutsläppen. Verkligen hemskt att de är så… så… lydiga.

  Ironi åsido… det du avslöjar här Akko är att miljön är inte målet, utan bara ett argument. Här avslöjar du att ditt mål är få folk att anamma den livsstil du tycker är bäst. Du använder miljön som argument för att tvinga in folk i livsstilen hellre än att peka på livsstilen som ett möjligt verktyg för att rädda miljön.

  När energibolagen då förser oss med ett annat verktyg för att rädda miljön, då blir du sur och hackar på dem för det… för då förlorar du miljö-argumentet. När de säger ”Nej, ni behöver inte byta livsstil för att rädda miljön” så förlorar du ditt starkaste argument du hade för att tvinga folk till livsstilen.

  Tror jag bokmärker detta som ett ”smoking gun” som exemplifierar att miljöpartister bryr sig mindre om miljön och Hållbar Utvveckling än att tvinga folk till den livsstil som miljöpartisterna har valt för oss andra.

  Bland aldrig ihop medel och mål Akko. Målet är inte miljöpartisternas våta dröm om små isolerade självförsörjande enklaver. Målet är Hållbar Utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s