Värme i kylan!

Kylslaget över Europa…

Fick uppleva en helg med strömavbrott på kallaste vinternatten ( -26C) under helgen. Glad över att ha backupp i form av vedeldad kokspis och rörspis men trots detta föll innetemperaturen till 11grader.

Vackert är det i alla fall med rimfrost och gnistrande vintersol.

Valtider pågår och Finland har just valt ny president, vår gröna kollega kom god och överraskande tvåa . Segertippade Sauli Niinistö med betryggande marginal. Han fick 62,6 procent av rösterna. Vi får ge oss i tål ett tag till innan vi ser en grön ledare men helt klart har det gjort avtryck i den politiska dagordningen. Noterar i en ledare i dagspressen idag:

Likväl är Pekka Haavisto den store segraren. Det var en sensation att han gick vidare till presidentvalets andra omgång och i den dessutom fick stöd av 37,4 procent av väljarna. Han har också haft drag i sin valrörelse och skapat engagemang långt utanför de vanliga politrukerna. Det helt centrala är dock att framgången burits upp av en plädering för Finland som ett öppet och tolerant land – och att detta kommer att få återverkningar i politik och samhälle långt efter det att eftervalsanalyserna av valet har tystnat. Haavisto-effekten kommer att ändra det offetnliga samtalet och den politiska agendan.

Se hela inlägget: http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/02/06/han-vann-det-finlandska-presidentvalet/

Just nu sitter miljöpartisterna för Landstinget i Kalmar län och filar på arbetet med riktlinjer och planer. Det är inte utan viss stolthet vi har en budget i balans med visst överskott för 7e året i rad. Den Rödgröna landstingsmajoriteten har och gör ett bra jobb och utvecklingen fortsätter för våra medborgare och medarbetare.  Ser särskilt fram till inköpet av vindkraft i egen regi under året.

Läs: http://www.ltkalmar.se/lttemplates/PressReleasePage____24333.aspx

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s