Ekoturism- om att färdas väl

Gläds åt årets utökade utbud av Ekoturismföretag: http://www.ekoturism.org/ekoturismforeningen/dettavill/index.asp

Bakom Naturens Bästa står Svenska Ekoturismföreningen som huvudman, tillsammans med Svenska Naturskyddsföreningen och VisitSweden, med det gemensamma målet att stärka naturskyddet, samtidigt som svensk turism vidareförädlas, kvalitetssäkras, miljöanpassas och kryddas med lokal karaktär.
Svenska Ekoturismföreningen består idag av närmare 400 företag och nästan lika många privatpersoner, som tillsammans verkar för mer och bättre ekoturism.
Svenska Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljö- och naturskyddsorganisation som i snart hundra år aktivt värnat om svensk natur.  http://www.naturskyddsforeningen.se/
VisitSweden är resenäringens och statens gemensamma organisation för att  marknadsföra Sverige som resmål utanför vårt land.

Det går att ha ett kvalitativt mål snarare än kvantitativt inom besöksnäringen vilket ger en ny dimension på just detta med besöks- och upplevelsenäring som koncept-  med lokala entreprenörer och företag. Visst kittlar det med aptitretande introduktion som följer :

”Naturens Bästa presenterar idag en vårbukett med sex nya ekoturismföretag och drygt ett dussin kvalitetsarrangemang med tydlig smak av marin biologisk mångfald, tillsammans med starka inslag av urskog, doft av barr och ett coolt skimmer av blått arktiskt ljus. Som vanligt kryddat med varmt värdskap, kunniga guider, läckra lokala matupplevelser och skönt boende.”

Här är de sex nya godkända arrangörerna:

Självklart brinner mitt hjärta lite extra för vännerna uppe i Vuollerim/ Norrbotten en informell vänby med min hembygd Lofta… Jag önskar lite fastighetsentreprenörer till vår nedlagda skola/ barnomsorg- det fattas oss gällande omsorgen för de minsta som behöver en nära relation i sin vardag… Gärna ekodagis med profil utepedagogik mmmm….Vuollerim är sedan årtusenden en samlingsplats. Här möts inte bara två av våra största älvar – Stora och Lilla Lule Älv. Innan landhöjningen satte fart möttes även Östersjön och norrlandsskogarna här. Älvmötet har sedan fungerat som träffpunkt för regionens människor, som samer, nybyggare, kraftverksbyggare och andra tillresta. Idag bygger Lapland Vuollerim Welcomes You AB vidare på just möten mellan människor

Rovdjur är också en tillgång …

Yellowstones vargar värda miljoner

Varg

Den världsberömda nationalparken Yellowstone är delstaten Wyomings främsta turismmagnet. Parken är känd för ett spännande landskap, bubblande vulkanisk aktivitet, grizzlybjörnar och på senare tid även varg. Enligt en studie från 2005 bidrar Yellowstones vargar årligen med turismintäkter på drygt 150 miljoner kronor….

Men det är också kul med samarbete mellan just SJ och Ekoturismföreningen.

Tillsammans sponsrar de helt enkelt olika tävlingar med Naturens Bästas presentkort och tågcheckar.

Kul och klimatsmart inför sommarens semestrar.
Span in under rubriken ;  Vinn sommarens natur- och tågresa
Länk till SJ : http://www.sj.se/
Annonser

En tanke på “Ekoturism- om att färdas väl

  1. Ping: Mångfald, en funktion | The Shit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s