Språk, Kulturhistoria och Texter får aldrig tystas!

Mångflaggning

Mångflaggning

Konstaterar att det finns många skadade själar som är ute och hetsar i cyberspace..

Att bli så provocerad över historiska fakta om traditioner och kulturutbyten måste vara jobbigt..
Jag tänker naturligtvis på journalisten Mazetti på ICAKURIREN som i sin krönika skriver om vad som egentligen är svenskt, om de av våra traditioner, som lucia, som hämtats från utlandet och att många av svenskarna har utländska släktrötter. Något som orsakat en kommentar hets med hot och tillmälen helt ovärdigt vår tids människor som alla lever i en multikulturell värld.

Skäms på er och ta er en djup reflekterande titt i spegel, vi är alla sprungna ur samma evolution och små blågröna alger i ett urhav.. Det är just genom kulturella intryck, avtryck och utbyten som världen går framåt. Det är mellan människor oavsett gränser och ursprung som möten skapar innovation och utveckling som berikar på flera plan. Människor möts kärlek uppstår, barn blir till med vitalare genetiska utbyten som också stärker och utvecklar människan som varelse i detta solsystem.

Titta in in i spegel se in i själen och var tacksam att du har nåden att vara en av alla oss andra som lever på den här fantastiska planet, känn in och gör om gör bättre färdas väl och sprid glädjen i att våra rötter och fötter färdas tidigare och framgent. ” Samma spår i samma sand” då som nu … ”från läger bål till lägerbål” – färdas väl och gör väl…

Mångfald

Mångfald


Läs mer:
http://www.icakuriren.se/Diskutera-Fraga/Katarina-Mazetti/Svart-att-finna-en-riktig-svensk/
http://www.dn.se/kultur-noje/icakuriren-tvingas-att-stoppa-hatkommentarer

Annonser

One thought on “Språk, Kulturhistoria och Texter får aldrig tystas!

  1. Evolutionen domineras av kampen för tillvaron och den själviska genen. Livet i naturen och människans historia år hårt och skoningslöst. Vi är inte anpassade för det liv vi lever. Vi har fått ett liv där de flesta dör en uppskjuten död av ålderssjukdomar och förfogar äver mycket av vår tid och resurser att göra det trevligt. Vårt arv genererar konflikter som inte är bra för männskligheten och andra människor. Vi blir lätt för fundamentalistiska och intoleranta. Vi har ingen inbyggd respekt för jämlikhet. Vi har haft evolutionära fördelar som gjort oss anpassningsbara och mottagliga för fostran, men detta har för ofta lett fel, ”dåliga” ideal och suboptimeringar kan också få stort utrymme. Tyvärr underbygger det politiska systemet, som är byggt på konkurrens, om väljare detta. Detta kan leda till civilisationens och kanske artens undergång, men jag vet inte vad jag man skall göra åt det. Det viktigaste politiker borde göra är att tänka på hur man skall få bättre mekanismer för politiska beslut med civilisationens uthållighet och överlevnad i sikte. Det hjälper nog lite att påminna om vad du skriver: Vi har alla ett gemensamt arv och delar denna jord. Vi har känt oss som svenskar under en kort tid och mycket av vad vi känner som svenskt uppfattades inte som svenskt för en ganska begränsad tid sedan. De gener svenskar bär befann sig alla utomlands för 15000 år sedan, för 100 000 år sedan var nästan alla i Afrika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s