Bygdernas kraft och politikens makt

Det är inte bara lantbrukarna dessa platssolidariska landsbygdsentreprenörer som är besvikna på Centern, även deras miljövänner som stolt kämpade under kärnkraftsomröstningen 1980 blev gruvligt besvikna på Maud Olofssons totala brist på respekt för sina väljare när hon slängde ut energipolitiken med alliansbadtunnan.. Tommy Hammarström skriver i Expressen om det bistra faktum att;
”Varje år sedan 1983 har i genomsnitt över 1 100 mjölkgårdar klappat igen, och antalet mjölkkor har på trettio år minskat med hälften, från 661 000 djur till 348 000 djur.”

Läs mer:
http://www.expressen.se/ledare/tommy-hammarstrom/centern-har-overgivit-oss-pa-landsbygden/§

Det finns anledning till oro över utvecklingen med Alliansregeringen, när Moderaterna äntligen levererade en revidering av utjämningssystemet så gjorde man det efter att först ha köpt in sig med dyra skattepengar i de välnärda stadsnära (M) kommunvalkretsarna som levt gott på snefördelningen. I Moderatledda Västerviks kommun, som har en för Södra Sverige unikt stor geografi ( största kommunen söder om Dalälven), beslutade man att lägga ned ytterligare 2 landsbygdsskolor innan jul summan avyttrade landsbygdsskolor är nu 8 under Moderaternas tid vid den kommunala makten… Trots det är kommun ekonomin inte i balans… Frånvaron av basservice för boetableringar är inte alltid ett framgångsrecept.. Som landsbygdskommun skall vi med redan högt skattetryck medfinansiera infrastruktur oc geografiska utmaningar för basservice..

”Men i Stockhol myser man : Norman hittade lösningen i form av en miljard statliga skattekronor. Utredningens förändringar ska genomföras, men Täby, Danderyd och åtta andra välmående kommuner kommer att kompenseras rundligt. Rejäla ersättningar till de som redan har det bäst, en formel för moderat politik. Enligt finansmarknadsminister handlar det om ”drivkrafter för tillväxt”.
I verkligheten betyder det att alla, via staten, får betala för att de tio kommuner som har den rikaste befolkningen ska kunna fortsätta att hålla en låg skatt och en generös service till sina välmående medborgare.Och att vi alla dessutom får betala för att undvika dålig stämning i det moderata partiet.
Det borde inte vara rimligt, inte ens för en moderat finansmarknadsminister. ”

Patetisk är det när vi tex i Kalmar län inte ens får infrastrukturmedel värda namnet för att klara den eftersläpning på banunderhåll och elektrifiering som vi så väl behöver – den Stockholms Miljarden skulle ge Kalmar län en fantastisk spinnoff effekt för alla de landsbygdsföretag och människor som faktiskt levererar såväl livsmedel, energi som människor till storstadsregionerna…

Läs :http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article15958195.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s