När våren tvekar så…

Prossedigrönt

Prossedigrönt

DSC_0031

Nu har vi kommit in i april månad och fortfarande ligger det 30-40dm snö hemma iträdgården och vi har -10C på nätterna men….. Solen värmer gott på dagarna, så pass att mina kära bin är ute o ”rensningsflyger” ! Tyvärr är det inga blomster de kan dra på så jag har laddat med foderdeg (florsocker + honung).

Eftersom jag har varit en vecka i Italien, med nöjet att besöka en rad landsbygdsföretagare bla Biodlare, fick jag känna på ett par lådor bi i Prossedibygden. En försmak av vårens arbete i kuporna här hemma.

Även Italienarna beklagade sig över den kalla och sena våren, nu är allt relativt och jag nöjt av de +15-20C som var dagstemperaturen. Visst var det lite regn men det gav en spännande dimridåér och luftfuktighet med arom av spisarnas olivvedeldning.. Lite som tillbaka till framtiden Prossedi som klamrar sig upp för berget anno 1200tal med frånvaro av internet men med ett fantastiskt hantverkskunnande gällande mathantering och livsmedelsförädling. Är helt kvalitetsskadad (på ett positivt sätt) av färska kronärtskockor, jungfrulig aromatisk olivolja… Vi snackar citrongräsaromatisk olja på rostat hembakat bröd mmmmmmm

Det var dessutom valtider i Italien och upprördheten över clowneriet, mutor,korrupta politiker gick inte att ta misste på… Utmaningar som urbanisering, jobb, ekonomi och vattenfrågor fanns på dagordningen även där..

Det var min första besök i Italien och det lär bli fler…
Måste lära mej språket bara, för nog om de bitvis kan lyssna in engelskan så vägrades det envist att tala annat än Italienska.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s