2015- Framtiden är här

okt2014mob 463
Efter intensiva månader med valrörelse, eftervalsorganisering och lite lätt kaos när politisk praxis smular sönder allt vad ”politisk hyfs” innebär är vi alla på banan igen.

Detta har hänt:
14 september- Sverige

”Svenska folket har röstat för ett regeringsskifte och en ny politisk inriktning. En ny regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet de gröna står idag redo att axla uppgiften.”

– Sveriges folk gick till valurnorna och markerade slutet på Alliansens blockpolitik, bristande klimat – och miljöansvar samt utförsäljning-och dränering av välfärdstjänster, där klyftor mellan fattig och rik, friska och sjuka, stad och landsbygd har ökat.


3Oktober- Stockholm

”Det är denna regerings fasta vilja att Sverige ska vara en global förebild, i vår utveckling, vår jämlikhet och vårt ledarskap i klimatomställningen. Ett land som kännetecknas av människors lika värde, självförtroende, solidaritet och tron på att framtiden går att förändra.
Vi vet att det är nödvändigt. Vi vet att det är möjligt. Och med denna vilja är vi beredda att samla Sverige.”
– Stefan Löven(S) Statsminister

Ny regering, för första gången någonsin bildas en röd- grön regering. Miljöpartiet får 6 stycken strategiska ministerposter och vice statsministerposten. Jag hade det stora nöjet att vara på plats i riksdagshuset när statsminister Stefan Löven (S) höll sin regeringsförklaring- historiskt tal med solidaritet, klimatfrågan miljö, feminism och hållbarhet som viktiga ledord. Sällan har jag känt stundens historiska vingslag som då.
Lägg upp detta dokument i din hårddisk- det gör skillnad !http://www.regeringen.se/sb/d/18348/a/247120


Budget kaos

Det verktyg landetsregering har att arbeta med är naturligtvis sin politiska agenda men för praktiskt utförande behövs medel och en budget som fullföljer de politiska intentionerna. När SD aktivt fällde regeringens budget tillsammans med en konstig allianspakt skapades kaos pga att man där och då frångick politisk praxis när man aktivt stöder annans budget istället för att lägga ner sina röster.
Det finns lagar och regler och så finns det hyfs- här frångick man det senare från SD och säger en del om den politiska ”icke” skolningen partiet står för. Kombinationen till ett gäng bittra allianspartiers lust att fortsätta regera omöjliggjorde konstruktiva lösningar … Avisering för nyval den 22 mars- alla känner sig trötta och besvikna…

Sverige ska ha en human asylpolitik och vara en fristad för dem som flyr undan förföljelse och förtryck. En bred uppslutning kring migrationspolitiken är en styrka för vårt land.

Ur regeringsförklaringen 2014
”Alla Sveriges kommuner ska ta ett solidariskt ansvar för flyktingmottagandet. Mottagandet förstärks med ytterligare resurser till SFI och möjligheter för nyanlända att sin utbildning.
Överenskommelsen om migrationspolitiken ligger fast. Breda uppgörelser i riksdagen inom migrationspolitiken kommer att eftersträvas. Sverige ska verka inom EU för att skapa fler lagliga vägar för att söka asyl inom unionen samt för att öka mottagandet av kvotflyktingar i andra länder. Fler av EU:s medlemsstater ska ta ansvar för flyktingmottagandet.
Fler utlandsfödda svenskar ska komma snabbt in i arbete. Alla steg i mottagandet ska syfta till att hitta jobb. Ett nationellt och permanent finansierat system för validering införs. Fler ska få hjälp om de blivit diskriminerade.
Idén att bedriva en integrationspolitik som är skild från jobb-, utbildnings- och välfärdspolitik är föråldrad. Integrationsministern avskaffas. Vägen in i Sverige – och rätten till jobb och välfärd – är en angelägenhet för alla.”


Decemberöverenskommelsen

När vägsände var nådd- kom parterna till förhandlingsbordet och ”decemberöverenskommelsen” blir en historisk överenskommelse för stabilitet i rikspolitik och regerande. Extra val avlyst och vi kavlar upp ärmarna för att äntligen få jobba med sakpolitik i regering , i kommuner på regional och landstingsnivå-

Året är 2015 framtiden är här med utmaningar och möjligheter se Fridolins partiledartal i kammaren
http://www.svtplay.se/klipp/2602028/gustav-fridolins-anforande-pa-partiledardebatten

God fortsättning – Sverigevänner – Världsmedborgare – vi är alla lika men olika !

#miljöpartiet #mp #Akko #politik #regering #Löven #Miljö #Klimat #Regeringsförklaring #Ansvar #Decemberöverenskommelse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s