Trevligt Folk !

trevligtfolk

Västerviks kommunfullmäktige gick på bio i går- en gemensam upplevelse för ett bra och viktigt samtal om integrationspolitik. Se filmen – den sätter dina och andras värderingar i nytt ljus!

Filmen ”Trevligt folk” är en dokumentär som bygger på viljan att göra skillnad och om att vilja leverera till sin bygd och sitt land, tacksamhet och kämparglöd i ett helt ”utan för boxen” sammanhang.

Om filmen : http://tvdags.se/artikel/snotyngda-ogonfransar-och-trevligt-folk-har-ar-forsta-trailern-for-filip-och-fredriks-langfilm

” Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen.
Filip & Fredrik presenterar TREVLIGT FOLK är den folkkära duons första film. Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har under ett och halvt år följt det alltid inspirerande, ibland hjärtskärande, ibland komiska arbetet med den somaliska spelartruppen från Borlänge och människorna runt omkring dem. Satsningen, med målet att göra laget redo för bandy-VM, kan tyckas galen men görs inte för att den är galen – utan för att hitta gemensam mark, somalier och Borlängebor emellan.

I ett Borlänge där främlingsfientlighet fått fäste följer vi bandysatsningens initiativtagare Patrik Andersson, en färgstark lokalprofil som med lite udda idéer och stort hjärta försöker driva projektet framåt. Samtidigt kämpar lagets förbundskapten Pelle Fosshaug, svensk bandys egen badboy, med sin kanske svåraste uppgift hittills – att träna laget redo för VM. I centrum står spelartruppen, 17 unga män som alla flytt sitt hemland och börjat om. Bredvid dem finns lagledaren Mursal Isa. Alltid klanderfri i lila kostym, alltid på spelarnas sida. Målbilden är tydlig; att gå från noll till någonting. Och att efter sex månader stå på en bandyplan i Sibirien. ”

Särskilt kul att se min partistyrelsekollega Mursal Isa (MP) medverkar. Han har själv gjort resan från Somalia till Sverige och är idag landstingsråd i Borlänge. Allt är möjligt om vi ser människan och lägger bort generella ”sanningar och myter” om varandra som kollektiva grupper.

Själv fick jag reflektera om konceptet med film på fullmäktige i dagens Radio Kalmar, 1.10 min in i nyhetssändningen: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/509102?programid=86

#Västervik #tervligtfolk #Borlänge #mp #akko #fullmäktige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s