Kontroll Sverige med FRA?

Så var det dags för rond tre angående #FRA#- Svenska statens befolkningsspaning via försvarets radioanstalt.

Det luktar sunkig Öststatskontroll vilket vi i västvärlden raljerade hejdlöst över..”storebror ser dej”…

Så varför detta behov av att trampa på personlig integritet och korrspondans i nya media?

#Terrorhot# används rundhänt som generellt försvar på en allt mer strukturerad och systematisk personkontroll.

#Rädslan# är och förblir människans största fiende och den rädslan byggs upp i var och ens egen hjärna ivrigt påhejad av stater, media och andra intressenter som kan ha nytta av att tex läsa din majl i en global värld. Man undrar var borgarnas frihetsbegrepp har tagit vägen och vems frihet man värnar. Att spana vid misstanke är en sak att göra denna kollektiva insamling och lagring av material är helt sjukt. Samhällskonstnader och olustkänslan gör att det inte finns balans i orsak och verkan..

Riksdagen skall ta nytt light beslut i morgon onsdag. Men sakfrågan är kvar ska Sverige överpröva individens kontakter och korrspendens över nätat ? Skall staten gå multibolagens ärenden och övervaka enskilda bolags vinstintressen? I min värld är svaret NEJ- staten skall utgå ifrån tillit och endast vid misstanke om brott sedvanligt pröva eventuella åtgärder.

Tanken om Moderatledamöternas motion om granskning av tvmediat ger än mer olustkänsla av hur makten och politiken värderar vad som är ”rätt information” och ” saklighet”..

Vi i oppositionen har slagit fast att vi kommer riva upp FRA vid ett #regeringsskifte 2010#  vilket jag ser som ett ansvar för fortsatt yttrande och föreningsfrihet i ett demokratiskt land.

http://sv.wikipedia.org/wiki/FRA-lagen

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3641221.svd

En tanke på “Kontroll Sverige med FRA?

  1. Pingback: Peter Jonsson (S) slirar i FRA-debatten « Sossar mot storebror

Lämna en kommentar