KLIMAT!!!

Bild

Klimattema idag!

Extremväder en del av en ny värld där fossilförbränning orsakat förändringen. Smältande isar och höjda vattennivåer…

Ska man ge upp eller!?

Nej god vänner det är försent att vara pessimist, bara att kavla upp armarna och leverera!

Inför 2014 rustar Miljpartiet de gröna till färdplan för omställning  till 100% förnyelsebart.

Det skall vi göra tillsammans inom offentlig och privat sektor, många gröna landsting har redan gått före med energieffektiviseringar och förnyelsebara energislag till 100%.  Miljöaktuellt listade tidigare i år det arbetet där  vårat landsting i Kalmar län bla toppar med en tredjeplats nationellt som ”Miljöbästa” landstinget av totalt 21 stycken!

Läs mer ; http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.493199/las-annu-mer-om-landstingens-hallbarhetsarbete?queryText=landsting

Vi är supertydliga med att Kärnkraften hör inte hemma i en nation som eftersträvar hållbara energislag och 100% förnyelsebart.

På förekommen orsak har vår talesperson Lise Nordin förtydligat att avveckling måste påbörjas under nästa mandatperiod, det duger inte att drifta reaktorer som nu är bland de äldsta i världen  och med uppgradering orsakat såväl driftstörningar som säkerhetsrisker.  Se artikel; http://www.svd.se/nyheter/inrikes/mp-vill-avveckla-minst-tva-reaktorer_8540564.svd

#Åsa Romson (MP)# presenterade i veckan den klimatsatsning på 4 MILJARDER som vi lägger in i budget, allt för att möta kommunernas behov att klimatsäkra och anpassa runt om i landet.  Summan är 40 gånger mer än regeringens satsningar på klimatanpassningar.

Se inslaget här; http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/mp-vill-ha-miljardsatsning-p%C3%A5-klimatet-2449828

Nu jobbar vi för ett omtag med gröna avtryck i Europa och vår  riksdag, regering och landsting och kommuner

 

4 tankar om “KLIMAT!!!

  1. Hur förklarar du logiken bakom att ta bort den energikälla med lägst co2-utsläpp om fokusen är att förhindra klimatförändringar?

    Det skulle vara intressant att veta hur du definierar hållbar föresten.

  2. Pingback: KLIMAT!!! | Akkomp's Blog | Artissima

Lämna en kommentar